Voetbal; Halve Finales: België - Nigeria

Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    RSCA -> Olympische Spelen
Jevath
*Site Admin*

Geregistreerd op: 11 Aug 2008
Berichten: 143

BerichtGeplaatst: 18-08-2008 15:07:37    Onderwerp: Voetbal; Halve Finales: België - Nigeria Reageren met citaat

Citaat:
Nigeria wordt de tegenstander van de jonge Duivels in de halve finale van de Olympische Spelen. De Nigerianen versloegen in de kwartfinales Ivoorkust met 2-0.

Peter Odemwingie (ex-La Louvière) bracht de Nigerianen op voorsprong en in tweede helft maakte Obinna er met een penalty 2-0 van.

Nigeria neemt het dinsdag in Shanghai op tegen België in de halve finales.
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Jevath

BerichtGeplaatst: 19-08-2008 18:01:40    Onderwerp: Reageren met citaat

Citaat:
De Jonge Rode Duivels hebben zich dinsdag niet kunnen plaatsen voor de finale van het olympisch voetbaltornooi. De Belgen kwamen te kort tegen de sterkere Nigerianen. Het werd 4-1.

België mocht al snel ondervinden dat Nigeria letterlijk en figuurlijk een sterke ploeg is. De Afrikanen kregen in het begin enkele kansjes, maar verzuimden onze landgenoten toen al op achterstand te plaatsen. Na een kwartier spelen was het toch raak. Na een hoekschop van Nigeria kwam de bal via wat geharrewar bij Edefemi terecht en die maakte het af: 1-0.

Bijna zat België meteen weer helemaal in de wedstrijd, maar de Nigeriaanse doelman belette De Mul de gelijkmaker te scoren. Net voor rust voerden de Belgen een perfecte counter uit, maar Kevin Mirallas miste op het einde zijn controle en kon bijgevolg niet deftig op doel besluiten. Het stond 1-0 aan de rust.

Na de pauze kwamen onze landgenoten enkele malen dicht bij een goal. Dembele liet knappe dingen zien, haalde de achterlijn en Haroun mikte net iets te centraal om gelijk te maken. De daaropvolgende hoekschop leverde eveneens gevaar op, maar de poging van Vertonghen werd op de lijn gekeerd. Wat later verdubbelden de Nigerianen de voorsprong. Ogbuke stond al dan niet buitenspel, maar maakte er wel 2-0 van.

Het was bij de Belgen helemaal over en out toen Ogbuke een serieuze knal uit zijn sloffen schudde en de 3-0 op het bord zette. Met nog een afstandsschot van Okonkwo werd het zelfs 4-0. Ciman kon via een vrijschop de Belgische eer nog redden.

De Belgen zullen vrijdag tegen Brazilië moeten kampen om het brons. (AN)

Berichten van afgelopen:
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    RSCA -> Olympische Spelen Tijden zijn in GMT + 1 uur