Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    RSCA -> Uefa Europa League

BerichtGeplaatst: 15-08-2008 13:52:03    Onderwerp: KAA Gent - Kalmar Reageren met citaat

HLN schreef:
Citaat:

AA Gent klopt Kalmar in Uefa Cup maar slikt dure tegengoal

[Azofeifa schonk Gent op de valreep de belangrijke overwinning]

AA Gent is de eerste Belgische club die dit seizoen een Europese wedstrijd weet te winnen. In de laatste voorronde van de Uefa Cup versloegen de Buffalo's het Zweedse Kalmar. Gent was de betere ploeg en verdiende de zege tegen de leider in de Zweedse competitie. Thijs had Gent na de rust op 1-0 gezet, maar tien minuten voor het einde slikten de Buffalo's een heel dure tegengoal van Ingelsten. Gelukkig was er nog de ingevallen Randall Azofeifa die met een mooie actie en een knap schot Gent toch de overwinning schonk. AA Gent moet dus met een krappe, maar verdiende 2-1 voorsprong naar Zweden reizen.

Vroege waarschuwing
Michel Preud'Homme stond bij zijn debuut als trainer van AA Gent meteen voor een lastige opdracht. Kalmar is leider in de Zweedse competitie en start met ambitie in de Uefa Cup. In de vorige ronde schakelden ze met duidelijke cijfers een Luxemburgs team uit. Gent kreeg al in de eerste minuut een grote waarschuwing toen Larsson een open kans liet liggen. Maar de Buffalo's kwamen er zelf ook uit en kregen enkele goede kansen om op voorsprong te komen. Bryan Ruiz trapte van dichtbij langs de paal en even later scheerde Bernd Thijs van iets verder diezelfde paal.

Onverwachte tegengoal
Aan de rust stond het nog 0-0, maar Gent voelde dat er meer in zat. In het begin van de tweede helft nam de Gentse druk stevig toe. De Buffalo's waren twee keer op rij gevaarlijk via Thijs, maar telkens zat er een Zweedse verdediger tussen. De derde keer was het wel raak. Thijs kopte een hoekschop binnen en Gent had de belangrijke voorsprong eindelijk beet. Kalmar kwam er daarna even uit, maar van een echt offensief was geen sprake. De verrassing was dan ook groot toen op tien minuten van de rust Patrik Ingelsten een mooie aanval eenvoudig kon binnen tikken. Ingelsten is topschutter maar was de hele partij onzichtbaar. Gent zat plots in veel minder goede papieren.

Matchwinnaar
Randall Azofeifa mocht net voor de tegengoal invallen en kroonde zich nog tot matchwinnaar. Met een mooie dribbel en een knap schot trapte hij de bal voorbij een kansloze doelman Petter Wasta. Eerder in de wedstrijd liet Azofeifa zich langs de zijlijn nog minder positief opvallen. Hij warmde zich nogal nonchalant op en daar kon Michel Preud'Homme niet meer lachen. Gelukkig gaf Preud'Homme hem dus op de valreep nog het vertrouwen.

Gent staat met 2-1 voor een moeilijke opdracht in Zweden. De tegengoal kan het nog heel lastig maken. Maar Gent was wel de betere ploeg tegen Kalmar en is zeker niet kansloos om zich te plaatsen voor de eerste ronde van de Uefa Cup. Het mentale voordeel is zonder twijfel voor de Buffalo's. (gb)

FICHE
AA Gent: Jorgacevic - Duarte, Smoje, Suler, Thompson - Thijs, Maric (Azofeifa 79), Rosales, Ruiz - N'For (Olufade 55) - Foley
Kalmar: Wasta - Sorin, Lindberg, Eklund, Rydström - Larsson (Sobralense 7Cool, Ingelsten, D. Elm (Dauda 7Cool, Rosengren - V. Elm, R. Elm
Scheidsrechter: Alexandru Deaconu (Roe)
Gele kaarten: Ingelsten (Kalmar)
Doelpunten: 61' Thijs 1-0, 80' Ingelsten 1-1, 85' Azofeifa 2-1
Terug naar boven
Profiel bekijken Stuur privébericht
Berichten van afgelopen:
Nieuw onderwerp plaatsen   Reageren    RSCA -> Uefa Europa League Tijden zijn in GMT + 1 uur